Over JIIP

JIIP staat voor ‘Jongeren in institutioneel Pensioen’. De meeste jongeren zijn hier (nog) niet mee bezig, maar wij weten wat institutioneel pensioen zo interessant maakt. Het grote collectief, het enorme belegde vermogen en de solidariteit binnen en tussen generaties. Samen dragen we bij aan een sterke en toekomstbestendige tweede pijler in Nederland. Het JIIP-netwerk is er om jongeren die werken in deze sector of die ambitie hebben, met elkaar te verbinden.

Bestuur

Het bestuur van JIIP bestaat uit jonge, enthousiaste mensen die zich samen inzetten om jongeren in de pensioensector met elkaar te verbinden. Hieronder een overzicht van het bestuur. Het bestuur is te bereiken via info@jiip.nl.

Doelen

Oprichting & organisatie structuur

JIIP is opgericht omdat er nog geen plek was in de pensioensector waar jongeren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact konden komen. Niet elke organisatie heeft veel jonge werknemers, maar in totaal werken in de sector toch een hele hoop leuke jonge mensen. En ook als je binnen je organisatie wel veel jonge collega’s hebt, is het ook wel eens interessant om mensen van andere organisaties te ontmoeten. En waarom dan niet met op een tof netwerk event of gezellige borrel? Dat moest er dan maar eens komen. 

Om dit onafhankelijke JIIP netwerk er te laten te komen steunt de Pensioenfederatie ons. Zij zien de behoefte van de sector en hebben besloten, dat als vereniging midden in de sector, ze graag deze organisatie op weg helpen. JIIP vindt voor nu dus onderdak bij Pensioenfederatie maar kijkt er naar uit om met hun hulp een zelfstandige vereniging te worden. 

In 2023 hopen we ook binnen het netwerk subgroepen op te zetten voor leden met een specifieke interesse of functie. Op die manier kun je aan de algemene events deelnemen maar ook met je peers verdiepen in jouw veld. Met verschillende commissies zullen we ook het aanbod van activiteiten en events uitbreiden. Heb je interesse om hier aan bij te dragen? Neem dan vooral contact op.

Partners van JIIP

NIMF is een netwerkpartner van JIIP. Het netwerk van gevestigde bestuurders en managers in de pensioensector. JIIP’ers kunnen via deze partners makkelijker in contact komen met hen zowel individueel als op een intergenerationeel event samen met NIMF.

ViiP is het netwerk voor Vrouwen in Institutioneel Pensioen. Zij hebben bewezen hoe waardevol een netwerk in de sector kan zijn. Als partners hebben we speciale aandacht voor de jonge vrouwen in de sector.

PensioenLab heeft jongeren in de pensioensector op de kaart gezet. Met de Kweekvijver, de Academie voor bestuurders in spe en de Lab groepjes kunnen jongeren al jaren samen aan de slag met uitdagingen. JIIP en PensioenLab zullen samen werken aan jongeren participatie en representatie in de sector.

De Pensioenfederatie is een speciale partner van JIIP. De Pensioenfederatie die midden in de sector staat, steunt JIIP bij het worden van een zelfstandige vereniging voor alle jongeren in de sector.

Activiteiten

Nieuwsbrief

Blijft op de hoogte van onze activiteiten, events en meer:

To top