Medewerkers Cardano richten jongerennetwerk op

Verschillende organisaties in de pensioensector hebben hun eigen jongerenorganisatie door en voor jonge collega’s. Onlangs maakte pensioenbelegger Cardano ook deze stap. Op 26 januari organiseerde het nieuwe jongerennetwerk binnen Cardano haar officiële kick-off event: een pubquiz over het verleden, heden en toekomst van het bedrijf. Kortom een avond met leuke anekdotes, netwerk en uiteraard een borrel.

Met het opzetten van een jongerennetwerk voor jonge Cardano collega’s spelen de oprichters hiermee in op twee belangrijke ontwikkelingen. Voorzitter Alex de Haas vertelt “We werken meer vanuit huis met alle voordelen van dien. Hierdoor hebben we echter wel minder o-zo-waardevolle koffieautomaatgesprekjes met collega’s. In mijn vorige baan, vóór COVID, leerde ik het meeste van de avonden na werktijd, waar een ervaren collega een whiteboard volschrijft of al college-gevend een Bloomberg terminal doorklikt. We merken dat sinds het ‘nieuwe werken’ collega’s liever op tijd naar huis gaan en ’s avonds vanuit huis doorwerken.”

Een andere belangrijke ontwikkeling van Cardano was de overname van de sustainable asset manager ACTIAM begin 2022. Alex: “Opeens kende je niet iedereen meer bij naam. In één klap kregen we er een hoop nieuwe collega’s bij met hele andere expertise en werkgebied. Daarop ontstond het idee voor dit netwerk dat bijdraagt aan de integratie én lering van jonge medewerkers bevordert”.

Een groepje enthousiaste medewerkers van Cardano reserveerden daarop een uur half in de agenda’s van de nietsvermoedende CEO en CCO. De vraag: budget voor een jongerennetwerk. Beide waren direct enthousiast. Maureen Schlejen (CCO Cardano Nederland): “Bij Cardano stimuleren we educatie, ontwikkeling en kennisuitwisseling tussen collega’s. Voor mij was het een no-brainer om dit nieuwe initiatief te steunen, omdat het enorme toegevoegde waarde is aan onze ambitie. Door het samen brengen van jonge professionals kunnen zij een diverse netwerk bouwen, waardevolle ervaringen delen en nieuwe samenwerkingen starten.”

Iedereen die jonger is dan 35 óf zich jonger dan 35 voelt is welkom bij de evenementen. Het netwerk focust zich dus op collega’s die aan het begin van hun carrière staan, maar iedereen is welkom bij de evenementen. Megan Pelgrim (Marketing): “We proberen juist verbinding te leggen tussen startende en meer ervaren collega’s. Onze visie is dat een informeel lijntje met een ervaren collega heel waardevol kan zijn, bijvoorbeeld om te sparren over je loopbaan”.

Daarnaast beoogt het jongerennetwerk van Cardano in 2023 acht (avond)activiteiten met borrel te organiseren. Ook organiseert het een maandelijkse educatiesessie, waarin een (senior) collega of klant een uur in gesprek gaat met de jongere medewerkers. Megan “We proberen de activiteiten evenredig te verdelen over de volgende categorieën: kennis & educatie, inspiratie & leiderschap, sport & cultuur en netwerken. Bij die laatste categorie speelt JIIP natuurlijk een hele mooie rol.”

Cardano organiseert samen met JIIP op 30 maart een film screening van haar film ‘Your 100-year life’ – schrijf je hier in!

Activiteiten

Nieuwsbrief

Blijft op de hoogte van onze activiteiten, events en meer:

To top