Sfeerimpressie: Het Communicatie-event met het Ministerie van SZW

Op vrijdag 16 februari sloegen JIIP en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de handen ineen voor een inspirerend event over pensioencommunicatie! Ook JIIP-lid Arbenita (Accountmanager collectief pensioen bij Nationale-Nederlanden) was aanwezig en weet de hoofdlijnen van het evenement goed samen te vatten. Ze schreef:

“VRAAGJE ⁉️Hoe creëer je meer pensioenbewustzijn onder verschillende doelgroepen?

Een van de grootste uitdagingen van de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel is de communicatie naar deelnemers.

Stefan Wink, coördinerend communicatie-adviseur werkzaam voor het Ministerie van SZW, vroeg ons mee te denken over hoe de doelgroep ‘jong werkenden’ (18 tot 36 jaar) te benaderen over hun pensioen. Wat zijn nu de vragen, misverstanden en onduidelijkheden rondom Pensioen binnen deze doelgroep? En hoe zorg je voor een call-to-action?

De JIIP’ers zijn in groepen met elkaar in gesprek gegaan en hebben vervolgens de ideeën gepresenteerd aan het panel, bestaande uit: Celeste Quelerij, de (senior consultant pensioen¬communicatie bij TKP), Bram van Els (communicatiespecialist bij Sprenkels), en Stefan Wink

Dit heeft tot interessante inzichten geleid! Van belang is het doel welke je voor ogen hebt en de woordkeuze. Dus wat en wie wil ik bereiken en hoe doe ik dat? Soms schiet je namelijk je doel voorbij door de verkeerde woordkeuze.

Eén ding is zeker: de Pensioensector heeft de komende jaren een mooi doel voor ogen en dat is deelnemers bewuster maken van hun Inkomen voor Later ofwel het Pensioen.”

Activiteiten

Geen activiteiten gevonden.

Nieuwsbrief

Blijft op de hoogte van onze activiteiten, events en meer:

To top