Welkom bij JIIP!

Hoi! Ik ben Nikki Trip, 25 jaar oud, en oprichter van JIIP.

Twee jaar geleden ben ik per ongeluk in de pensioensector terecht gekomen via mijn bachelor scriptie onderzoek. Daarna ben ik blijven hangen in de sector door deel te nemen aan denktanks, het bijwonen van conferenties en nu met JIIP en als pensioenfondsbestuurder in opleiding. Zo leerde ik steeds meer, en zag ik wat een impactvolle en interessante sector het is. Helemaal met alle spannende veranderingen die op komst zijn.

Uitdagingen voor jongeren in de sector
Maar zoals wel meer jongeren in de sector, ben ik dus wel per ongeluk hier terecht gekomen. Want eerlijk gezegd zijn er weinig wegen die leiden naar de pensioensector. Daarnaast zijn er ook maar weinig mensen die opgroeien en dromen om in de pensioen sector te gaan werken later. Maar als je er dan eenmaal in zit, dan weet je, het is veel dynamischer en uitdagender dan het van buitenaf lijkt.

Mijn scriptie ging over de rol van jongeren in de sector. Zowel als deelnemer als werknemer komen zij obstakels tegen wat betreft hun betrokkenheid bij pensioen. Zo kan het best eenzaam zijn als je de enige jongere op een bestuursbureau bent. Of lastig als je bestuurlijke ambities hebt, maar geen representatie ziet op bestuurlijk niveau. Maar ook communicatie, de taal die we gebruiken en ingewikkelde governance structuren kunnen uitdagingen zijn.

Na het spreken met allerlei jongeren was het duidelijk dat we er veel aan zouden hebben om beter met elkaar en de sector verbonden te zijn. Er moest een netwerk voor en door jongeren komen. Om dit te realiseren hebben we eerst een tijd hard achter de schermen gewerkt, maar is het nu tijd voor de lancering. Op het Jaarcongres van de Pensioenfederatie op 6 oktober 2022 kunnen we het eindelijk delen: JIIP. Hét netwerk voor jongeren in institutioneel pensioen.

Voor wie?
JIIP is er voor jongeren tot 35 jaar die werkzaam zijn bij een pensioenfonds of pensioenuitvoerder. Maar ook voor leden van een verantwoording- of belanghebbendeorgaan, toezichthouders, pensioen consultants of juristen, of mensen die vanuit een NGO of de overheid een oogje in het zeil houden. JIIP is een onafhankelijk netwerk, en is er voor alle jongeren in en rondom de pensioensector.

In deze video vertellen Anne, Kimberley, Jeroen en Elske over hun ervaring als jongere in de sector en waarom zij enthousiast zijn over JIIP!

Ook enthousiast geworden? Wordt dan nu lid en schrijf je in voor het kick-off event op 17 november!

Meer lezen over wie er heeft bijgedragen aan de oprichting en wie onze partners zijn? Klik dan hier.

Activiteiten

Nieuwsbrief

Blijft op de hoogte van onze activiteiten, events en meer:

To top